Cum pot să mă înscriu în Infanterie de Marine?

În Franța, forțele armate cuprind patru armate principale: armata, forțele aeriene, marina națională și jandarmeria. După cum sugerează și numele său, Infanteria de Marină este una dintre unitățile Marinei franceze. În timpul Războiului Rece, această unitate cuprindea aproximativ 22.000 de soldați. De atunci, aceasta a recrutat peste 5.000 de soldați pe an. Dar cum te înrolezi în Infanterie de Marine? Care este salariul și care sunt misiunile? Și cum se aplică? În acest articol, vom răspunde la toate aceste întrebări, una câte una.

Tot ce trebuie să știi despre Infanterie de Marine

Soldat de 
Marină

Sursa: pexels-pixabay

Înainte de a te înrola în Infanteria de Marină, este important să recunoști totul despre aceasta, cum ar fi semnificația, misiunile, istoria și multe altele.

Ce este infanteria marină?

Infanteria este o unitate formată din combatanți care luptă pe jos în diverse operațiuni militare conduse de armată. În cazul infanteriei marine, marina națională este cea care este responsabilă de acordarea misiunilor. Acestea sunt trupe militare terestre care sunt transportate cu nave de război sau nave militare dintr-o țară în alta. Prin urmare, terenul lor preferat este în principal coastele, insulele, bazele maritime și insulele. Astfel, soldații de
infanterie marină
luptă pe uscat de la o bază de asalt maritimă, cum ar fi fregate, nave sau barje de debarcare.

Care sunt misiunile lor?

În general, infanteria marină este însărcinată cu cucerirea și apărarea unui anumit teritoriu. Dar, există două trupe diferite în cadrul acestei
unități 
:

  • Fuziliștii marini : sunt dedicați protejării și apărării teritoriilor marinei naționale.
  • Comandanții marini sau FORFUSCO : sunt responsabili de desfășurarea acțiunilor de comando de pe mare pe uscat sau invers sau chiar de la o navă la alta. Ca urmare,
    misiunile lor sunt de a ataca, spiona, infiltra sau distruge o bază militară, un sit, un teritoriu sau o regiune.

Cât câștigă un luptător de infanterie marină?


Plasă militară

Colecția Plasă militară disponibilă pe surplus-military

Salariul luptătorilor de infanterie se numește soldă. Pentru un soldat începător, care tocmai a fost înrolat și și-a început îndatoririle, salariul său este echivalent cu SMIC, adică în jur de 1.250 de euro pe lună și între 19.000 și 20.000 de euro pe an. Desigur, există posibilitatea de avansare, fie prin avansarea în grad, fie prin îndeplinirea unor misiuni externe. De fapt, cariera unui infanterist marin poate evolua prin creșterea în grad sau prin vechime. Dar chiar, încă de la începutul carierei, este posibilă o creștere salarială dacă acceptă să meargă în OPEX. Chiar dacă aceasta din urmă este rezervată armatei. Soldatul beneficiază de cazare și masă, iar cheltuielile de deplasare pentru misiuni, precum și de la domiciliul său la regiment sunt, de asemenea, acoperite de Marina franceză.

Ce condiții sunt necesare pentru a fi angajat ca soldat în Infanterie de Marine?

Pregătirea pușcașilor 
marini

Sursa: Pixabay

Pentru a putea intra în Infanterie de Marină, trebuie să îndeplinești câteva condiții. În primul rând, nu este cu adevărat necesară nicio diplomă, cu toate acestea, un BAC sau BEP ar fi foarte apreciat. Apoi, cel mai important lucru este să ai capacitatea fizică necesară și o stare de sănătate bună pentru a fi un luptător. Într-adevăr,
munca și efortul fizic (depășirea terenurilor accidentate, supraviețuirea în păduri, transportul de încărcături grele, luptele…) reprezintă chiar inima îndatoririlor militarilor din Marina franceză.

Apoi, curajul, disciplina și simțul onoarei sunt, de asemenea, indisponibile pentru a urma cursurile de formare și a îndeplini diversele misiuni ale Marinei. A avea calm, gustul pentru munca în echipă, a fi pregătit să lupte și să-și asume riscuri și a fi un adevărat patriot sunt, de asemenea, calități obligatorii. În
fine, trebuie să ai între 18 și 26 de ani și să fii de naționalitate franceză pentru a spera să intri în
Infanterie de Marine
.

Cum să aplici ca combatant în Infanterie de Marine?

soldat recrutat

Sursa: joel-rivera-camacho-pcUSid_NEpQ-unsplash

Pentru a aplica ca infanterist de marină, trebuie să urmați câteva etape obligatorii :

  • În primul rând, trebuie să mergeți la un birou de recrutare al Marinei franceze. Înscrieți-vă dacă credeți că puteți îndeplini toate condițiile necesare enumerate mai sus.
  • În al doilea rând, alegeți unitatea de infanterie marină. Nu este necesară nicio diplomă, cu excepția cazului în care alegeți o anumită ramură sau o anumită poziție.
  • Apoi dați un test scris privind abilitățile militare și psihologia.
  • Dacă treceți testul, alăturați-vă Infanterie de Marine.
  • În ultimul rând, faceți un examen fizic complet (condiție fizică, analiză de urină…), precum și un control medical. Dacă veți fi admis, veți urma pregătirea corespunzătoare.

Pentru pregătirea inițială de bază va dura patru luni departe de familie și va fi o provocare fizică și mentală. Specialitatea dvs. va fi aleasă în funcție de rezultatele pregătirii. După aceea, veți fi oficial un combatant în Infanteria Marină.

Intrați pe site-ul nostru Surplus militar pentru a descoperi toate echipamentele noastre dedicate militarilor, dar și pentru a citi următorul text vă va vorbi despre Ce este un infanterist?

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *