Ce este un Fantassin?

De când există armate, au existat și soldați. De fapt, aceștia au existat din timpuri imemoriale, dar cuvântul a fost inventat abia în secolul al XIV-lea d.Hr. În zilele noastre, majoritatea oamenilor preferă să folosească cuvântul soldat, militar și combatant în loc de infanterist. De fapt, toți infanteriștii sunt soldați, dar nu toți soldații sunt neapărat infanteriști. De fapt, termenul de infanterist se referă la anumiți soldați din cadrul unei armate. Așadar, ce este un infanterist? Care sunt îndatoririle sale? Este ceea ce vom afla în acest articol.

Fanfaronul : Definiția

soldat de infanterie

Sursa: pixabay

Etimologic, termenul fantassin înseamnă tânăr războinic și copil mic. El provine din cuvântul italian fantaccino, a cărui formă prescurtată este infante sau copil, de la care provine termenul de infanterie. În armată, fanteriștii sunt soldații care luptă pe jos și toate unitățile lor se numesc infanterie. Aceștia sunt diferiți de unitatea de artilerie. Ei folosesc așa-numitele arme ușoare (mitraliere, puști, pistoale, pistoale, cuțite, grenade…) pentru a lupta cu inamicii.

surplus-militar

Pentru a fi clar, infanteriștii luptă pe jos, dar folosesc diferite mijloace de deplasare, cum ar fi motociclete, cai, avioane sau camioane pentru a ajunge în locații specifice și îndepărtate. Dar, bineînțeles, în timpul războaielor sau misiunilor, ei merg pe jos în cea mai mare parte a timpului. Bărbații și femeile pot deveni cu toții infanteriști.

Diferitele tipuri de unități de infanterie

infanterie mecanizată

Sursa: m2a3-bradley

Pentru a fi funcționale și eficiente în timpul misiunilor și războaielor, armatele au creat diferite tipuri de unități de infanterie. Clasifică infanteria în funcție de mijloacele de transport. Iată care sunt :

      .

    • Fanterie pe jos: sunt infanteriști care se deplasează pe jos. Ei pot mărșălui 40 km pe zi.
    • Cavaleria : aceștia sunt infanteriști care călăresc cai pentru a se deplasa.
      Ei au raze de acțiune de 160 km pe zi.
    • Fanterie pe motociclete : după cum sugerează și numele, aceștia sunt infanteriști care folosesc motociclete. Aceștia pot parcurge 480 km pe zi.
    • Fanterie motorizată : infanteriștii se deplasează cu vehicule de transport pe roți, cum ar fi camioanele. Ei se
      deplasează cu
      aproximativ 480 km pe
      zi
      .
    • Fanterie mecanizată : infanteriștii folosesc tancuri sau mașini de transport blindate pentru a se deplasa cu 280 km pe zi.
    • Unități de parașutiști : infanteriștii sunt transportați cu avionul pentru a îndeplini misiuni speciale.

    În zilele noastre, datorită tehnologiei moderne, mijloacele tradiționale de deplasare, cum ar fi caii și bicicletele, aproape că au dispărut.

    Misiunile luptătorilor de infanterie

    infanterist, luptător pe jos

    Sursa: pexels-antonio-prado

    Fanfara este formată din 39 de infanteriști pentru fiecare unitate. Aceștia sunt, de fapt, principalele trupe de luptă împotriva inamicilor în timpul unui război. Ei sunt, de asemenea, cei care execută tipurile de misiuni precum infiltrarea, acțiunile de comando… Cu alte cuvinte, fanteriștii sunt cei care se confruntă direct cu armatele adverse. Din
    acest punct de vedere, există două tipuri de infanterie : infanteria de armată și infanteria de marină.

    Rolurile infanteriștilor depind de abilitățile și specializarea lor. Într-adevăr, ei sunt trăgători de rachete, trăgători de arme speciale, operatori radio, șoferi de mașini de transport blindate sau neblindate și trăgători de precizie. De
    asemenea, ei sunt folosiți pentru a apăra, ataca sau infiltra anumite locuri sau locații.

    Cum să devii soldat de infanterie ?

    Infanterie motorizată

    Sursa: pexels

    Pentru a te înrola în infanteria armatei franceze și a deveni soldat de infanterie, trebuie să îndeplinești anumite condiții. În primul rând, trebuie :

    • Să ai între 17,5 și 30 de ani;

    • ai cetățenie franceză;
    • Să ai cetățenie franceză;
    • .Să ai un
      fizic necesar și un mental stabil și împlinit,
    • Să ai o stare de sănătate bună;
    • Să ai un bun simț al patriotismului&.
      nbsp;;
    • Să fie
      în acord cu obligațiile JDC sau de serviciu național și să beneficieze de drepturi civice;
    • Să fie riguros, curajos și disciplinar;
    • Să aibă mari capacități de adaptare.

    Apoi faceți o programare cu un consilier de recrutare pentru a vedea ce oportunități există în armată. Apoi puteți să vă depuneți dosarul și, dacă sunteți selectat, veți face teste. În cele din urmă, dacă veți avea succes, veți urma o pregătire în cadrul armatei ca infanterist. Bineînțeles, tu îți alegi traseul profesional. Subofițerii câștigă în jur de 1 362 de euro pe lună și beneficiază de cazare și masă.

    În următorul text veți afla despre Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie : fiche métier !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *