Cum vă orientați în drumeții?

Călătoria este atât o activitate sportivă, cât și o oportunitate de descoperire. Puteți porni la drumeție în munți sau în pădure și puteți descoperi peisaje fabuloase. De asemenea, vă permite să vă cunoașteți mai bine împrejurimile. Dar trebuie totuși să știți unde vă aflați. Așadar, cum vă găsiți
drumul atunci când faceți drumeții?

Ar trebui să folosiți o hartă pentru a vă găsi drumul?

busola

Sursa: pixabay

Înainte de a începe, trebuie mai întâi să fii bine pregătit pentru drumeție. Pentru aceasta, va trebui să luați mâncare, uneltele necesare și, de asemenea, o hartă. Este recomandabil să aveți cel puțin un scurt itinerar și să pregătiți din timp direcția pentru a nu vă rătăci.

Harta este un element indispensabil în planificarea drumeției. Cu toate acestea, nu este cazul să aveți la dumneavoastră orice hartă. Harta trebuie să aibă o scară de 1/25000, adică 1 cm reprezintă 250 m. Cel mult, puteți opta pentru o hartă de 1/50000. Scara hărții ar trebui să fie medie, astfel încât să nu facă o diferență prea mare față de starea reală a mediului. În Franța, va fi mai înțelept să folosiți Top 25 de hărți de la IGN (Institut Géographique National).

Nu uitați
busola
pentru orientare

boussole militaire

Busola este, de asemenea, un instrument indispensabil pentru a indica direcția corectă. Se știe că aceasta indică întotdeauna nordul. Înainte de a pleca într-o aventură, va trebui să vă asigurați că busola este în stare bună de funcționare.

De asemenea, va trebui să aveți grijă ca aceasta să indice Nordul magnetic. Nordul magnetic este la 35° vest de Nordul adevărat  când vă apropiați de Polul Nord. Acesta este cazul, de exemplu, atunci când faceți drumeții în Groenlanda. Atunci va fi necesar să se corecteze direcția săgeții prin adăugarea acelor 35° la vest pentru a găsi Nordul adevărat.

Utilizarea unui GPS

gps

Sursa: Pixabay

Ceasul GPS este foarte util și pentru o drumeție. Acesta vă permite să vă localizați și să găsiți traseele care sunt cel mai ușor de accesat. De asemenea, GPS-ul are o autonomie mai bună decât un smartphone și este mai robust. Geolocalizarea acestui dispozitiv este în timp real, astfel încât vă va permite să vă orientați în zona de drumeție, fie zi sau noapte. Există, de asemenea, date precum piezometrie, altitudine și coordonate de poziționare. Există, de asemenea, câteva aplicații mobile, cum ar fi IGNrando sau Visorando.

În următorul articol vom vorbi despre Char Leclerc.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *