Char Leclerc, tanc al armatei franceze

Tanc Leclerc este noul model de tanc folosit de armata franceză începând cu anul 1993. Acestea fac parte din cea de-a treia generație de tancuri blindate. În prezent, există aproximativ 240 de tancuri din acest model în cele 4 regimente blindate ale armatei franceze. Pentru a afla mai multe, să aruncăm împreună o privire asupra tancului
Leclerc, unul dintre cele mai bune tancuri militare ale armatei franceze.

Istoria tancului Leclerc

La sfârșitul anilor 1970, sosirea de noi tancuri în rândurile blocurilor sovietice și ale armatei occidentale a determinat armata franceză să își reînnoiască echipamentul. Vechiul model AMX B2 devenise învechit și îmbătrânit. Prin urmare, Franța a decis să opteze pentru un nou program numit vehicululul principal de luptă. Numele Char Leclerc va fi dat mai târziu acestui echipament în memoria eroului de război din cel de-al Doilea Război Mondial: Maréchal de France.

Costul programului a fost de aproximativ 5,7 miliarde de euro în anul 2000. Costul total unitar al tancului a fost de aproximativ 15,9 milioane de euro.

Caracteristicile generale ale tancurilor Leclerc

char

Sursa: pixabay

Tancurile Leclerc au o siluetă foarte aerodinamică și sunt, de asemenea, ușor de camuflat. Dimensiunile sale totale sunt de 10,36 m lungime, 3,60 m lățime și 3,08 m înălțime. De asemenea, are o turelă foarte plată, care oferă foarte puține unghiuri de atac pentru rachete sau rachete.

Tancul Leclerc cântărește în jur de 54 de tone și se poate deplasa cu o viteză de 50 km/h în off-road și poate atinge o viteză de 71 km/h pe drumuri normale. Rezervorul poate conține 900 de litri de combustibil pentru a acoperi distanțe cuprinse între 450 și 500 km. Acest tanc are, de asemenea, un motor puternic de 1500 CP cu aproximativ 26 CP/t.

Pute fi deservit de un echipaj format din trei oameni: un pilot, un operator de turelă și un comandant de tanc.

Tanc
Leclerc
, putere de
tragere
și tehnologii integrate

Tancul Leclerc dispune de unul dintre cele mai bune sisteme de tragere și stabilizare din lume. Acesta poate trage până la 4000 m cu o cadență de tragere de 6cupe/min. Are capacitatea de a trage asupra unei ținte în mișcare în timp ce se rostogolește.

De asemenea, are o cameră termică, un sistem de legătură automată între artilerist și comandantul tancului și protecție activă și pasivă împotriva rachetelor. De
asemenea, este echipat cu 14 lansatoare Galix care pot fi folosite ca momeli cu infraroșu, stații de fum, etc.

În următorul articol vom vorbi despre elicopterul Tigru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *