Cum pot deveni medic militar?

În cadrul unei unități militare, există întotdeauna un medic care se ocupă de sănătatea militarilor. De asemenea, el sau ea lucrează într-un spital militar și într-un centru de cercetare militară. Profesia este deschisă oricărei persoane cu bacalaureat, inclusiv studenților la medicină. Deci, cum devii medic militar? Unde se poate aplica? De ce fel de pregătire aveți nevoie? Pentru a afla răspunsurile, vă invităm să citiți acest articol.

Ce este un medic militar ?

medic 
ofițer 
femeie

Sursa: pexels-rodnae-productions

Primarul lucru, va trebui să știm exact ce este un medic ofițer, precum și care sunt atribuțiile acestuia.
După cum sugerează și numele, aceștia sunt de fapt un medic care lucrează pentru serviciul de sănătate al armatei franceze. Aceștia sunt răspândiți în ramurile militare, în spitalele militare și în centrele de cercetare. În funcție de specialitatea lor, medicii militari pot fi, de asemenea, detașați în străinătate pentru misiuni speciale. Un medic militar poate fi un medic generalist sau un specialist, cum ar fi un chirurg sau un cardiolog. Dar armata recrutează, de asemenea, asistente medicale, farmaciști, dentiști, biologi și maseuri.

Care sunt misiunile lor ?

Medic de campanie

Sursa: pexel-pixabay

Ca toți medicii, medicul militar își ajută și își tratează pacienții ca parte a institutului armatei. Cu alte cuvinte, aceștia sunt pregătiți într-un mediu militar și, uneori, condițiile lor de lucru sunt diferite de cele ale unui medic obișnuit. De exemplu, ei pot lucra și trata răniții în mijlocul unui război, în zonele de conflict. În alte circumstanțe, pacienții nu sunt doar militari, ci pot fi și civili în spitalele armatei, care sunt deschise publicului larg.

În general, există 3 medici militari diferiți în cadrul
armatei&nbsp
;:

  • Medicii de forță sau medicii generaliști : misiunea lor este de a avea grijă de tot personalul care compune armata. Cu alte cuvinte, ei asigură îngrijirea acestora, controale medicale, pregătirea fizică pentru eventualele misiuni și educația sanitară. Pentru misiunile de teren, ei tratează și triază răniții.
  • Medicii specialiști : se concentrează pe operațiile chirurgicale și pe resuscitare în spitalele militare. Dar, ei sunt cei care sunt adesea selectați pentru a efectua misiuni externe pentru a opera răniți militari sau civili.
  • Medicii de cercetare : aceștia efectuează cercetări medicale cu scopul de a îmbunătăți condițiile de viață, pregătirea, mentalul și performanța personalului militar. Acest lucru permite, de asemenea, dezvoltarea diverselor tehnici de îngrijire, prevenire și protecție.

Care sunt cerințele pentru a fi ofițer medical ?

Medic generalist

Sursa: pexels-cottonbro-studio

După cum ați văzut, a fi medic militar este mai solicitant decât a fi un medic obișnuit și necesită un număr foarte mare de calități. De
exemplu, trebuie să ai foarte mult autocontrol pentru a nu intra în panică în mijlocul unui război.

În primul rând, este necesar un bacalaureat științific pentru a începe studiile universitare ca medic militar. Din această cauză, este recomandat să ai o minte de oțel, deoarece studiile de medicină după bacalaureat durează aproximativ nouă ani. Acest lucru
înseamnă că trebuie să fii pregătit să urmezi un curs atât de lung și dificil.

Apoi, trebuie să ai o condiție fizică excelentă, pentru că studiul este însoțit de pregătire militară. Într-adevăr, în timpul misiunilor în străinătate sau al războaielor, un medic militar trebuie să aibă o bună rezistență și o calitate fizică excelentă pentru a putea interveni. Trebuie să fii stabil din punct de vedere moral, capabil să gestionezi stresul, să iei decizii cruciale și să stăpânești situațiile critice.

În fine, iată câteva condiții de bază suplimentare :

  • Să fii
    cetățean
    francez ;
  • Vârsta sub 40 de ani ;
  • Cu cazier judiciar curat ;
  • Să fii în acord cu serviciul național.

Care sunt studiile și pregătirea pentru a deveni medic militar ?

Medic în slujba armatei

Sursa: “>Sursa: pexels-gabriel-marqui

În fiecare an, Armata recrutează 120 de absolvenți de bacalaureat științific pe an, din aproximativ 2.000 de dosare, pe baza unui concurs selectiv care se va desfășura la Școala sanitară a armatei. Cu toate acestea, și medicii cu diplomă de stat se pot înrola în armată pentru un contract inițial de la 3 la maximum 17 ani. Ei vor urma apoi o pregătire militară pentru a deveni ofițeri. De
asemenea, ei sunt recrutați pe baza dosarului lor academic.

Apoi, cei selectați trebuie să studieze medicina timp de șapte ani la Universitatea din Lyon. Urmează o formare militară inițială la ESA sau École de santé militaire, o școală de formare pentru medici militari. În cele din
urmă, aceștia vor începe, de asemenea, formarea în medicina de urgență, care variază în funcție de armată (terestră, aeriană, navală și de jandarmerie).

surplus militaire

În cele din urmă, cei care părăsesc școala trebuie să urmeze, de asemenea, o formare suplimentară specială pentru a-i pregăti să lucreze în străinătate sau în misiuni periculoase pe timp de război. Aceasta se va desfășura în cadrul Școlii Val de Grâce. Iar după aceea, ei se vor angaja oficial să servească armata pentru o perioadă de 12 până la 18 ani, care poate fi reînnoită. 

Câteva informații utile despre profesie

Salariile medicilor militari variază în funcție de gradul său. În cazul unui începător, acesta primește în jur de 2.783 de lire sterline brut pe lună. Cu toate acestea, ei primesc, de asemenea, o indemnizație de reședință, un supliment pentru familie și o indemnizație OPEX (misiune în străinătate). Cu toate acestea, salariile medicilor guvernamentali recrutați de armată depind de experiența, specialitatea și poziția lor. Bineînțeles, medicii militari pot avansa în grad și experiență la fiecare 3 până la 5 ani și se pot transfera la un alt corp de armată.

În articolul următor veți afla despre Cum să te înscrii în Infanterie de Marine?

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *