Cum se desfășoară pregătirea militară inițială?

După cum îi spune și numele, formarea militară inițială este ucenicia de bază pentru profesia de soldat. Este un curs de ucenicie destinat persoanelor cu sau fără bacalaureat.

În condițiile în care fiecare armată (terestră, aeriană și navală) recrutează în masă, vă puteți înscrie pentru a vă familiariza cu viața militară și cu toate regulile acesteia. Dar cum funcționează pregătirea militară inițială? Asta vom afla.

Tot ce trebuie să știi despre pregătirea militară inițială sau FIM

militaire français

Formația militară inițială angajează persoane cu sau fără bac pentru a învăța cum să devină soldați și să poată intra în rândurile armatei.

Cursul de pregătire

Este vorba de o ucenicie totală în viața militarilor, în profesia lor, în misiunile lor, în drepturile și îndatoririle lor. Se învață valorile, principiile și tehnicile militare. În special, descoperim:

  • Viața cu ceilalți sau într-o comunitate: fiecare recrut învață să trăiască cu ceilalți.
  • Cazarea la bord: descoperă cum să se ajute reciproc, să se respecte reciproc, să se înțeleagă bine și multe altele.
  • Diversele antrenamente și exerciții militare: recruții studiază cum să mânuiască armele de foc, tehnici de luptă și diferite strategii și tactici militare. Domeniul supraviețuirii este deosebit de accentuat în timpul antrenamentelor.
  • Activități fizice regulate: sporturi zilnice pentru a dezvolta forța și rezistența fizică, cum ar fi curse cu obstacole, cățărare, alergare, înot…

  • Culturi și reguli militare: Istoria forțelor armate, mediul, instrucțiunile, codurile, valorile morale, solidaritatea, patrie… Aceasta este, printre altele, partea academică și pedagogică a formării.

Scopul formării militare inițiale

bannière pub

Ințial, fără sau cu bac, candidatul este format pentru a fi subofițer sau marinar în flotă pentru Marina franceză. La ieșirea din formarea militară inițială, soldatul trebuie să aibă un excelent spirit de echipă, capacitatea de a depune mai mult efort, o condiție fizică bună și o cunoaștere de bază a armatei (instituție, cod, valori, mod de gândire…).

recrutașii trebuie să stăpânească, de asemenea, tehnicile de bază de supraviețuire și de luptă. De asemenea, ei trebuie să își cunoască misiunile și îndatoririle în cadrul armatei în care s-au alăturat.

>

Vantajul de a avea o diplomă (bacalaureat sau bac+) este că poți avea o carieră evolutivă și te poți specializa într-un domeniu, cum ar fi pilot de elicopter sau tehnician de rețea. Sau cum ar fi să fii un subofițer a cărui meserie este de a comanda echipe dacă îndeplinesc cerințele.

De fapt, posesorii de bacalaureat pot susține concursuri interne ca subofițeri pentru a deveni subofițeri.

Cesunt condițiile de înscriere la formarea militară inițială?

Pentru a se putea alătura pregătirii, chiar și fără diplomă, sunt totuși necesare câteva calități și condiții. În primul rând, candidatul trebuie să fie apt fizic și medical, ceea ce este un lucru de la sine înțeles.

Dar apoi trebuie să aibă și o bună bază de cunoștințe generale, un profil psihologic și o calitate umană favorabilă. În ceea ce privește vârsta, ei trebuie să aibă cel puțin 17,5 ani și cel mult 30 de ani. În sfârșit, trebuie să fie cetățeni francezi și să se bucure de drepturile civile.

Ca urmare, candidații vor fi supuși la o serie de teste înainte de a se înscrie în programul de formare. Cum ar fi controale medicale, exerciții fizice, teste psihotehnice, teste de limbă pentru unii, o evaluare a culturii generale, analize comportamentale și, în final, un interviu. Dificultățile testelor variază în funcție de diploma dobândită sau de obiectivele testelor.

Care sunt caracteristicile
formării militare inițiale < /h3>

Formația militară inițială va dura între 4 și 10 săptămâni pentru subofițeri. Pentru a te înscrie, este obligatoriu să te prezinți la un CIRFA sau la un centru de informare și recrutare a forțelor armate. Un consilier vă va ajuta cu recrutarea în funcție de dorințele dumneavoastră. În ceea ce privește formarea militară inițială, aceasta va avea loc la CFIM sau Centre de la formation initiale militaire pentru soldații de rând.Nu există însă taxe de înscriere sau de școlarizare, iar recruții sunt chiar plătiți, cazați și hrăniți în timpul formării lor. Dar, în compensație, ei trebuie să servească statul trecând FIM.

Și pentru celelalte ramuri ale formării inițiale ?

militar soldat

                   &nbsp
nbsp;                           nbsp;                               Source : pexels

Acum să ne uităm la celelalte FIM-uri.

Formarea ofițerilor și subofițerilor

Pentru subofițeri, formarea durează cel puțin opt luni la École nationale des sous-officiers d’active (ENSOA) din Saint-Maixent. Pentru a fi admis, trebuie să aveți cel puțin bacalaureatul și să treceți testele relevante.

Pentru ofițeri, durata formării variază între opt luni și patru ani la academia militară din Saint-CyrCoëtquidan. Dar candidatul trebuie să aibă cel puțin un bac+2 până la bac+5.

Cursuri de
formare pentru
rezerviști

Există și cursuri de formare pentru rezerviști care sunt necesari pentru serviciul de apărare cu fracțiune de normă. Angajamentul durează două luni pe an, cu un contract de la 1 la 5 ani.

Formația de
voluntar

Pentru voluntari, vârsta maximă este de 26 de ani și este accesibilă chiar și fără diplomă. Voluntarii se pot alătura subofițerilor din cadrul forțelor armate sau chiar ofițerilor și subofițerilor, dar trebuie să respecte condițiile menționate mai sus. Durata angajamentului este de un an, dar există posibilitatea de reînnoire.

Textul următor vă va vorbi despre Plăcuța de identificare militară, tot ce trebuie să știi!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *