Plăcuțele militare, tot ce trebuie să știi!

Placa de identificare militară a devenit, de-a lungul timpului, emblema soldaților. Și chiar s-a întipărit în memoria colectivă a tuturor datorită cinematografiei și legendelor. Însă puțini sunt cei care îi cunosc cu adevărat funcția și originile. Într-adevăr, ea nu are doar un rol estetic sau ornamental pe gât, dimpotrivă, are o semnificație mai profundă și chiar indispensabilă.

Ce este o plăcuță militară ?

Plăcuța de identificare militară

                                     nbsp;                         nbsp;           Source : pexel-pixabay

O plăcuță de identificare militară este, așa cum îi spune și numele, o plăcuță de oțel care conține datele de identificare ale soldaților. Este folosită în principal în timpul războaielor și înlocuiește, printre altele, cartea de identitate din plastic, care este mai puțin dură și mai puțin rezistentă.

Ca urmare, sunt parte integrantă a uniformei militare, iar un soldat are două plăcuțe identice. Se mai numesc și ” Dog Tags “, care este denumirea oficială în limba engleză. Numele provine dintr-o anecdotă petrecută în 1870, în timpul războiului franco-german.

De fapt, aceste insigne de identificare seamănă foarte mult cu gulerele de pe animalele domestice donate de landul Berlin. Dar această expresie nu mai este cu adevărat folosită din cauza comparației dintre
soldați
și câini.

Care sunt funcțiile unei plăcuțe de identificare militară ?

plăcuța soldatului

                                                     Sursa : pexel-pixabay

Principalele funcții ale unei plăcuțe de identificare sunt de a recunoaște identitatea unui soldat în timpul unui război. În cazul în care rămășițele sunt complet de nerecunoscut printre atâtea altele de pe un câmp de luptă, plăcuța este singura piesă de identificare a soldatului. De
asemenea, aceasta permite cunoașterea identității soldaților răniți.

În acest fel, soldatul poate fi dus direct la divizia sa, care îi va oferi cele mai bune îngrijiri și ajutor, fie că este vorba de cel religios sau de altă natură. Acest lucru evită, de asemenea, furtul de identitate, care era destul de frecvent la acea vreme în acest mediu. În
sfârșit, permite și numărarea numărului de morți într-un război, deoarece este posibil ca un cadavru să fie complet pulverizat sau distrus în timpul unei bătălii.

Interesul de a purta două plăcuțe oferă un avantaj. Atunci când
un cadavru este inaccesibil la un moment dat, una dintre cele două poate fi
recuperată pentru a
înregistra persoana moartă și pentru a o putea localiza cu ușurință datorită numelui său, care este acum cunoscut.

Și, bineînțeles, atunci când cadavrul este recuperat în condițiile cerute, cealaltă plăcuță va putea confirma identitatea sa.

Care sunt caracteristicile plăcuței militare de identitate?

plaque militaire canadienne

             &nbsp
nbsp;                         nbsp;                          nbsp;           Source : pexel-pixabay

În primul rând, pentru ca plăcuța de identitate să fie rezistentă la orice stres, cum ar fi coroziunea, umiditatea și multe altele, trebuie să fie confecționată din metal inoxidabil, cum ar fi oțelul și aluminiul. Plăcuțele de astăzi sunt fabricate din oțel inoxidabil T304, care este compus din crom și nichel. Dar poate fi făcută și din cupru sau alamă.

Apoi, este proiectată sub forma unui dreptunghi, dar care este rotunjit pe lățime și măsoară 2,5 × 5 cm. Apoi, una dintre cele două plăci este suspendată de un lanț cu bilă de 60 cm, iar cealaltă de un lanț de 11 cm atârnat de lanțul mare. Trebuie remarcat faptul că unele țări folosesc alte dispozitive. Cum ar fi Canada, care are o singură plăcuță, dar care poate fi separată în două.

În cele din urmă, informațiile imprimate pe ea sunt în relief și includ numele, prenumele, numărul de serviciu, divizia, grupa sanguină și religia. Fiecare rând poate conține 15 caractere, iar cele două plăcuțe sunt perfect identice.

Numele și prenumele servesc drept identificator, iar numărul de serviciu este util în cazul în care numele și prenumele sunt identice. Divizia pentru a preda morții sau răniții și grupa sanguină este necesară în cazul unei transfuzii de sânge. Și, în sfârșit, religia este necesară pentru ritualurile de înmormântare, dar și pentru rugăciuni sau alte ritualuri religioase.  

Textul următor va explica Ce sunt diferitele grade și galoane militare din armata franceză?

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *