Ce este serviciul militar în Franța?

La împlinirea vârstei de 16 ani, cetățenii francezi sunt eligibili pentru serviciul militar. Acesta este un set de responsabilități legale care dictează ca cetățenii să participe la apărarea patriei. Cu toate acestea, rămâne o o ucenicie voluntară în cadrul armatei. Pentru a înțelege mai bine acest concept, să aruncăm împreună o privire : ce este serviciul militar în Franța?

Originea serviciului militar în Franța

treillis militaireColecție de Treillis Militaire 

Serviciul militar în Franța a fost creat la 5 septembrie 1798. Acesta a fost reglementat de legislația Jourdan-Delbrel care a instituit “recrutarea universală și obligatorie”. Aceasta îi obliga pe tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani să se înroleze în armată prin serviciul militar. Cu toate acestea, de-a lungul secolelor, cerințele au fost reduse, iar serviciul militar s-a îmbunătățit. În prezent, acesta este deschis și femeilor. Cea mai
recentă reformă a acestor servicii a devenit “universală și egalitară”.

În 1996, de exemplu, președintele Jacques Chirac a luat decizia de a profesionaliza armata, suspendând astfel serviciul național obligatoriu pentru un model mai deschis, bazat pe serviciul voluntar. În 2002, acest serviciu a devenit un serviciu voluntar cu o durată de la 1 la 5 ani.

.

Serviciul militar sau serviciul național

instrucție militară

Sursa: Pixabay Dan Evans

Astăzi, serviciul militar în Franța este mai bine cunoscut sub numele de serviciu național. Acesta constă în perioada petrecută servind sub drapel. În acest timp, principalul interesat va beneficia de mai multe activități, cum ar fi initierea și asimilarea unei instrucțiuni militare. Acest lucru va asigura că națiunea are o forță militară mai bună.

Serviciul național universal

mai mulți tineri militari

Sursa: pexels-somchai-kongkamsri

Serviciul național universal își propune să succeadă indirect serviciului militar în Franța. Acesta a fost instituit în 2019. Acest tip de serviciu urmărește să implice tinerii în viața națiunii și să consolideze coeziunea națională. El se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani și poate fi urmat apoi de o perioadă de angajament voluntar pentru cei cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Durata acestui serviciu este de două săptămâni.

Alte
dispozitive

Alte dispozitive au fost puse în aplicare pentru întărit angajamentul populației în slujba națiunii franceze. Exemplele includ :

  • Serviciul civic

  • Serviciul militar voluntar adaptat

  • Serviciul
    militar voluntar adaptat

  • Serviciul
    militar voluntar adaptat

  • .
    /p>
  • Cadet de apărare

  • Serviciu militar adaptat, etc.

Articolul următor va explica cum să te orientezi într-o drumeție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *