Care sunt testele armatei?

Militarii sunt persoane (bărbați sau femei) în serviciul armatei, al căror rol este de a apăra populația, teritoriul și interesele naționale. Este o profesie foarte privilegiată, deoarece se face cu onoare și glorie. Beneficiile de care se bucură personalul militar sunt, de asemenea, numeroase și exclusive. Prin urmare, mulți tineri doresc să se înroleze în armată din aceste numeroase motive foarte practice și pozitive. Dar, mai întâi de toate, trebuie să îndepliniți câteva condiții înainte de a vă înscrie în armată. Mai mult, înainte de a semna un contract propriu-zis, trebuie, de asemenea, să treceți câteva teste de aptitudini mentale și fizice. Așadar, ce sunt testele armatei ? Veți găsi toate răspunsurile în acest articol de blog.

Durata tuturor testelor și cum funcționează

candidat pentru a fi militar

Sursa:

: benjamin-faust-unsplash

Până a susține testele de selecție pentru a intra în armată, trebuie mai întâi să îndepliniți anumite condiții, cum ar fi vârsta (între 18 și 30 de ani), să fiți cetățean francez, să fiți apt din punct de vedere fizic și psihic și să fi absolvit JDC sau Ziua Apărării și Cetățeniei.

Apoi, după ce ați depus cererea și ați îndeplinit aceste criterii, veți primi o convocare la care veți susține testele, care se împart în trei categorii  testul medical, testele psihotehnice și testele fizice. În
final, va trebui să stați 2 sau 3 zile pentru a le completa, iată care este programul :

Prima zi constă în parcurgerea bagajelor și completarea dosarelor administrative. Apoi, în cea de-a doua zi, veți susține testele medicale și psihotehnice. În fine, în ultima zi, sunt în program probele fizice. Dacă treci aceste teste, te vei înrola oficial în armată ca militar.

Testele medicale

control medical

Sursa: alexandr-podvalny-unsplash

Testele medicale sunt foarte importante, deoarece acestea vor determina restul dosarului tău. Dacă nu sunteți apt din punct de vedere medical, atunci toate celelalte vor fi anulate și veți eșua automat. Pentru a face acest lucru, medicii și asistentele vă vor analiza tensiunea arterială, pulsul, capacitatea de respirație, picioarele, spatele și picioarele. De
asemenea, vi se va face un control complet al auzului, al urinei și al ochilor
.

De asemenea, nu sunt admiși candidații cu boli cronice (diabet, astm, hipertensiune…) sau cu orice anomalii. Dacă treceți de această fază, puteți trece la următoarele teste. 

Testele psihotehnice

articol militar

Dacă vreți să fiți militar, vă invităm să vizitați site-ul nostru de surplusuri militare pentru a vedea colecțiile noastre de articole militare.

Testele psihotehnice constau în evaluarea dispoziției tale de a raționa în diferite probleme.  Testele vor fi la dispoziția ta și trebuie să rezolvi cât mai multe pentru a spera să treci.

Testul comportamental

Primul test constă în determinarea personalității dumneavoastră în general, prin adresarea unei serii de întrebări cuprinse între 60 și 80. Acest lucru le permite examinatorilor să afle care este stilul tău de viață, caracterele, preferințele și mediul care ți se va potrivi cel mai bine. Trebuie să răspundeți de care mi se potrivește : total, corespunzător, destul de bine, puțin sau deloc.

Test de capacitate de raționament

Cel de-al doilea test permite să vă determine nivelul de logică și raționament. Acesta este conceput pentru a vă determina capacitatea de a deveni militar prin evaluarea capacității dumneavoastră :

  • Capacitatea de a te
    adapta la situații noi,
  • Capacitatea de a asimila rapid cunoștințe noi și de a le pune în practică,
  • .Capacitatea de a
    aplica strategii complexe în funcție de circumstanțe,
  • Capacitatea de a
    crea singur tactici și strategii,
  • Capacitatea de a lua decizii rapide și importante.

Aceste teste de raționament pot lua mai multe forme, printre
care 
:

  • Testul seriilor grafice : acesta constă în determinarea cifrei rămase în urma unei serii de cifre.
  • Testul cuburilor : același raționament ca și testul seriei grafice, dar cu cuburi.
  • Test de domino :
    acesta constă în determinarea valorii ultimului domino în
    urma
    unei
    serii de domino
    plasate anterior.
  • Test de numere : trebuie să găsiți numărul lipsă în urma unei serii de cifre. Pentru a face acest lucru, puteți folosi operații de bază pentru a-l rezolva.
  • Test de distincție spațială : trebuie să determinați un număr de cifre găsite într-o stivă de cifre.
  • Logica intrusului : aceasta implică găsirea intrusului sau a erorii printre o serie de cuvinte sau numere.
  • Test de matematică : aceasta este matematică de bază, trebuie să stăpânești calculele și operațiile de bază.

Test de abilitate verbală

.

Cel de-al treilea test va evalua nivelul tău general în franceză, engleză și, de asemenea, cultura generală. Acesta va determina capacitatea ta de a înțelege instrucțiunile, manualele și regulile de urmat.

Așadar, pentru testul de franceză, vei susține teste de vocabular, conjugare și înțelegere a textului.

Pentru limba engleză, nivelul cerut nu este foarte ridicat, trebuie doar să conjugați verbe sau să completați propoziții.< /p>

Pentru cunoștințe generale, în esență, trebuie să răspundeți la întrebări despre armată. Cum ar fi diferitele grade ale armatei, activitățile sale, scopurile sale…

Testele fizice

test fizic

Sursa: pexels-pixabay

Testele fizice sau sportive vor avea loc în ultima zi și presupun aflarea abilităților tale fizice, precum și a limitelor tale.

Testul Luc Léger

Acest test fizic vă va examina rezistența prin calculareavitezei aerobice maxime și a consumului maxim de oxigen (VO2Max), în timpul unei alergări progresive de 45 min. Și acest test vă va testa atât limitele, cât și motivația și determinarea.

Testul Squat

Pentru acest test, puterea picioarelor și a coapselor este cea care va fi pusă la încercare. Trebuie să faceți un
maxim de ghemuituri timp de un minut
.

Proba de coordonare

Trebuie să parcurgeți un traseu cu obstacole în cât mai puțin timp. Acest lucru vă va testa rezistența, capacitatea de a lua decizii, forța mușchilor, reflexele și capacitatea de adaptare.

Testul cu scripeți

Pentru acest test, veți folosi un echipament specific de antrenament cu greutăți. De
fapt,trebuie să întinzi un scripete de la cap până la piept, în poziție așezată, cu picioarele sprijinite pe sol și cu genunchii ținuți.

Concluzie

Testele de admitere în armată nu sunt ușoare și necesită multă concentrare, atenție și mușchi. Din acest motiv, înainte chiar de a vă înscrie, vă sfătuim să vă antrenați mental și fizic cu 3 sau 4 luni înainte de test. În
acest fel vei fi în avantaj și vei fi pregătit să faci față acestor serii de teste.

În următorul text îți vom vorbi despre Care este programul de lucru al unui soldat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *