Care este programul de lucru al unui soldat?

Nu mai este un mister pentru nimeni, pentru că multă lume știe că profesia de militar nu seamănă cu niciuna alta. Într-adevăr, rolurile armatei franceze sunt de a apăra teritoriul național și de a asigura pacea și interesele. Prin urmare, locurile și orele de muncă variază în funcție de misiunile, posturile și gradele lor. De asemenea, aceștia au dreptul la ore de odihnă și chiar la concediu. Cu toate acestea, în situații de urgență, militarii pot fi chemați la datorie în orice moment, chiar și în timpul unei pauze. Prin urmare, orele de lucru ale militarilor nu sunt în niciun caz regulate sau convenționale. Dimpotrivă, este o muncă destul de complicată și grea, dar care aduce o onoare enormă. Așadar, care este programul de lucru al unui soldat ? Și care este orarul lor ? Pentru a afla, vă invităm să citiți articolul nostru de pe blog.

Ora de lucru a unui militar debutant

Métier de militaire

Sursa: pexels-pixabay

Dacă ești unul dintre numeroșii tineri care doresc să se înroleze în armata franceză, atunci, în primul rând, trebuie să știi care sunt orele de muncă pentru militarii debutanți. În primul rând, după selecția soldaților subofițeri, candidații trebuie să urmeze un stagiu de pregătire timp de 3 până la 4 luni, sau 12 până la 16 săptămâni. În timpul acestei pregătiri, ei vor petrece aproximativ 17 ore în serviciul activ în cea mai mare parte a timpului, adică de la 5 h 30 la 22 h 30. De asemenea, vor face uneori exerciții de noapte, în funcție de program. După aceste luni, ucenicii vor fi operaționali și gata să servească națiunea, îndeplinind numeroase misiuni.

Cele două tipuri de zi militară

colecții de îmbrăcăminte militară

Dacă sunteți interesat de colecțiile noastre de îmbrăcăminte, vă invităm să vizitați site-ul nostru de surplusuri militare

Există două tipuri distincte de perioadă de lucru pentru personalul militar operațional. Iar aceste două tipuri de perioade fac parte integrantă din viața unui militar. Acestea sunt programul de lucru
în misiune
și programul de lucru în regiment. 

Perioadele
militare în timpul misiunilor

În timpul perioadelor de misiune, personalul militar este destinat să lucreze non-stop, în special pentru misiuni OPEX sau externe. Într-adevăr, în timpul misiunilor, obiectivele armatei sau ale regimentului durează zile, săptămâni, luni sau chiar ani. Misiunile pot fi variate în funcție de graduri și de corpul de armată.

Pentru misiunile pe teritoriul național francez, militarii au misiuni diferite în funcție de situație. Și iată care sunt acestea :

  • Salvarea de vieți omenești în caz de catastrofe naturale, cum ar fi cicloane, cutremure, tsunami…
     ;< /li>

  • Lupta împotriva
    terorismului,
  • Supravegherea
    anumitor
    teritorii,
  • Lupta împotriva incendiilor de
    pădure, incendiilor… ;
  • Lupta împotriva anumitor bandiți sau bande.

Pentru misiunile externe, misiunile variază, de asemenea, în funcție de context, de situația geopolitică și de tipurile de conflicte care trebuie rezolvate. Iată câteva exemple :

  • Misiuni de salvare,
  • Securizarea unor teritorii specifice,
  • Protejarea intereselor naționale,
  • .Sprijinirea statelor împotriva grupărilor teroriste,
  • Realizarea de
    misiuni de recunoaștere,
  • Învățarea soldaților
    străini
    ,
  • Reîntregirea armatelor străine.

Desigur, mai sunt și altele, dar acestea sunt adesea tipurile de misiuni externe desfășurate de armata franceză.

Oratele de serviciu în regiment

militaire en mission

Sursa: pexels-pixabay

Pe lângă misiuni, militarii lucrează în regimente, adică în baze militare sau în cazărmi. Acolo lucrează în jur de 37,5 ore pe săptămână, adică puțin sub 8 ore pe zi. Scopul muncii în regimente este de a face operaționale unitățile batalionare. Iată câteva dintre sarcinile pe care le îndeplinesc militarii în timpul serviciului de regiment:

  • Întreținerea spațiilor : curățenie, aranjarea lucrurilor, întreținerea echipamentelor…
  • Facerea de antrenamente
    fizice și sporturi,
  • Realizați antrenamente pentru a mânui arme și echipamente,
  • Faceți
    cursuri teoretice,
  • Aplicați diferitele teorii.

După ziua de lucru, militarii se pot întoarce acasă, indiferent de distanța dintre regiment și locuințele lor. Dar militarii pot îndeplini din când în când sarcini de noapte. În plus, ei
pot fi chemați oricând pentru a îndeplini misiuni.

Pentru weekend-uri, ei beneficiază de odihnă, unde pot sta alături de cei dragi. În plus, ei pot rămâne în ținută civilă. Cu alte cuvinte, au sferturi libere la sfârșit de săptămână, dar trebuie să rămână în permanență în alertă și disponibili în fiecare secundă. În cele din
urmă, soldații au nouă săptămâni de concediu de la superiorul lor.

Textul următor vă va vorbi despre Unde locuiește un soldat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *