Care sunt avantajele și dezavantajele de a fi în armată?

Pentru unii, înrolarea în armată este o vocație, iar pentru alții este o alegere. A fi soldat implică o cantitate enormă de voință, curaj, energie și sacrificiu. Așadar, înrolarea nu este o decizie luată în grabă sau sub impulsul momentului. Este nevoie de multă gândire și studiu pe această temă, deoarece, în primul rând, trebuie să cunoașteți fundamentele și principiile armatei, formațiunile, rolurile și traseele lor profesionale. Și, inevitabil, prima întrebare care îți vine în minte este : Care sunt avantajele și dezavantajele de a fi membru al armatei ? Pentru a răspunde la acestea, te invităm să citești acest articol de blog.

Toate lucrurile pe care trebuie să le știi despre armată

Militari în misiuni

Sursa: pexels-pixabay

În primul rând, trebuie să știți totul despre armată pentru a înțelege mai bine dezavantajele și avantajele acesteia. În primul rând, armata franceză este alcătuită din 4 forțe armate diferite : Armata, forța aeriană și spațială, marina națională și jandarmeria.

Principalele lor roluri

În al doilea rând, misiunile lor sunt diferite, dar obiectivele lor rămân aceleași, acela de a asigura protecția țării și a populației sale la toate nivelurile.
De asemenea, ele conservă și protejează interesele țării în teritoriile externe prin desfășurarea de operațiuni speciale.

Armata protejează țara în caz de război și ele sunt cele care luptă în străinătate. Marina națională apără coastele maritime, iar forțele aeriene spațiul aerian. În ceea ce
privește jandarmeria, aceasta asigură ordinea internă și siguranța publică.

Condițiile de înrolare în armată

Pentru a putea deveni soldat, trebuie să ai între 17 și 29 de ani. Să fii
apt din punct de vedere fizic și mental, să fi făcut ziua apărării și ziua cetățenească și să treci testele de selecție.Nu este necesară nicio diplomă, cu excepția celei pentru a deveni ofițer. Desigur, un soldat poate avea o evoluție în carieră.

Capacitățile necesare pentru a deveni soldat

Să fii soldat necesită calități și abilități specifice. În primul rând, trebuie să fii disciplinat, curajos și de încredere. Apoi,trebuie să știi să respecți ierarhia și să fii receptiv și rapid la executarea ordinelor. În cele din
urmă, trebuie să ai simțul onoarei și să fii loial armatei. 

Beneficiile de a fi soldat

pregătește-ți pachetul

 Military Surplus vă oferă pachete pentru a vă pregăti pentru a fi un militar. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să vizitați site-ul nostru.

Să fii militar este o experiență profesională unică, bazată pe condiție fizică, disciplină și responsabilitate. Reprezintă un număr uriaș de avantaje, printre care :

Militarii câștigă bine chiar și fără diplomă

Primul lucru de știut este că pentru a intra în armata subofițerilor nu este nevoie de diplomă. Cu toate acestea, un soldat simplu, fără copii, subofițer sau înrolat voluntar, câștigă în jur de 1.365 de euro, deci un salariu mai mare decât salariul minim pe economie. În plus, cazarea și hrana sunt plătite de armată (doar în regiment). Soldații primesc acest lucru de îndată ce sunt instruiți. Prin îndeplinirea
anumitor misiuni, soldații pot primi chiar și bonusuri în plus față de salariu.

O profesie cu un posibil traseu de carieră

Dezvoltarea carierei este, evident, posibilă pentru un soldat. Cu alte cuvinte, pe măsură ce gradul lor crește, crește și salariul, deoarece un ofițer câștigă aproximativ 1907 euro până la 5.000 de euro pe lună, fără prime.  În consecință, a fi soldat este într-adevăr un loc de muncă sigur și liniștitor, cu perspective de avansare. 

O profesie care te face să călătorești

Pentru soldații din armata și marina franceză, operațiunile în străinătate sau așa-numitele OPEX sunt obligatorii. Cu alte cuvinte, vă permite să explorați lumea și să ajutați alte țări. De asemenea, este vorba de a apăra anumite interese ale Franței.Călătoriile pot dura de la 4 luni la 1 an, în funcție de OPEX. În plus, soldatul va primi bonusuri și compensații atunci când efectuează aceste misiuni. Și acest lucru îi permite să câștige experiență și să se dezvolte în cadrul armatei.

Armata oferă
o experiență personală și profesională bogată

Viața de soldat este o experiență personală și profesională bogată. În primul rând, un soldat este antrenat să lupte, să mânuiască arme și instrumente și să se ajute reciproc. De asemenea, el învață multe tehnici, tactici, valori și munca în echipă. Ca urmare, armata face parte dintr-o a doua familie cu frați de arme. În plus, călătorește mult și descoperă multe țări. Ca urmare, a
fi în armată este foarte bogat în experiență de viață.

Dezvantaje pentru un soldat

Dezavantaje pentru un 
militar

Sursa: specna-arms-unsplash

În ciuda aspectelor pozitive, există totuși câteva dezavantaje deloc neglijabile în cazul înrolării în armată. Pentru început, a fi soldat necesită o cantitate uriașă de disciplină și motivație. Printre altele, trebuie să respecți ierarhia, așa că trebuie să fii foarte ascultător. Această instituție oferă puțină inițiativă. Viața în armată este, de asemenea, supusă la o mulțime de reguli.

În plus, mai este și faptul că vei fi uneori foarte mult în mișcare, ceea ce lasă puțin loc pentru viața ta privată (fie că este vorba de viața amoroasă sau de cea de familie). De
asemenea, pregătirea inițială poate dura de la 10 săptămâni până la 1 an fără să îți vezi familia și prietenii.

În fine, a fi soldat implică riscuri, deoarece trebuie să porți o armă și să lupți în misiuni. Trebuie să-ți protejezi tovarășii. Din această cauză, uneori sunt necesare sacrificii. Acest subiect este deja abordat în timpul recrutării pentru a se asigura că recruții sunt conștienți de acest lucru. În cele din
urmă, o mare motivație și depășirea îndatoririlor sunt calități mai mult decât necesare pentru a fi un soldat excelent.

Următorul text vă va vorbi despre Cum să porți un toc de port discret?

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *