Care este rolul unui membru al armatei: Fișa postului militar

Termenul militar îi cuprinde pe toți cei care lucrează în cadrul forțelor armate. Contrar credinței populare, profesia de militar nu se referă doar la luptă, ci pot fi și profesii generaliste. Există aproximativ o sută de profesii. Dar atunci care este rolul unui militar ; Și fișa postului de militar ;

Toate profesiile cooperează și contribuie la același obiectiv : să ofere protecție și pace solidă pentru țară. Și asta vom dezvolta.

Funcțiile militarilor

militaire de rang

Sursa: pexels-amar-preciado

Armata franceză este plătită și angajată de stat și care se referă pur și simplu la forța militară franceză. În special, există patru
ramuri
principale ale forțelor armate: armata, forțele aeriene, marina națională și jandarmeria.

Care ramură are propriile misiuni. Cu toate acestea, forțele
armate recrutează în continuare profesii generaliste, cum ar fi contabilitatea, managementul, șoferii, bucătarii… Ca urmare, rolurile personalului militar trebuie clasificate în funcție de forță.

Armata

Armata se ocupă, după cum sugerează și numele său, de forțele militare terestre. Soldații din această ramură au atunci roluri care au ca scop protejarea teritoriului național împotriva armatelor inamice sau a dezastrelor. Pentru a face acest lucru, armata folosește trupe, arme și mașini. Iată care sunt funcțiile
fiecăruia 
:

  • În infanterieși artilerie : soldații din aceste divizii sunt responsabili de luptă. Ei sunt responsabili de pilotarea tancurilor, de tragerea tunurilor, de desfășurarea luptelor corp la corp și multe altele.

  • Geniștii : rolul lor este de a îndepărta obstacolele și de a pune populația în siguranță în timpul dezastrelor naturale (ciclon, inundații, cutremur…). Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru infrastructura armatei.

  • Servicii de sănătate : rolul soldaților din această secțiune este de a îngriji răniții și bolnavii.

  • Legiunea străină : funcția lor este de a lupta în afara teritoriului.

  • .

    Generalele comandă forțele armate și acționează la nivel internațional.

Forța aeriană

force armée aérienne

Sursa: pexels-pixabay

Forța aeriană este responsabilă de apărarea zonelor aeriene ale țării. De
asemenea, este împărțită în mai multe
divizii&nbsp
;:

  • Forța aeriană strategică : Ofițerii superiori și ofițerii deopotrivă se ocupă de armele nucleare.

  • Forța aeriană de luptă : luptă folosind avioane de luptă și de luptă. De
    asemenea, monitorizează zone specifice și pot efectua misiuni de recunoaștere.

  • Forța aeriană de proiecție : se ocupă de transport și aprovizionare.

Marina
națională

Marina națională este responsabilă de protejarea coastelor și a mărilor. Fiecare soldat este alocat fiecărei
divizii&nbsp
;:

  • Forța submarină : soldații lucrează într-un submarin. Fie că luptă pentru a apăra și ataca, fie că păzesc zone.

  • Aviația navală : se ocupă de un portavion.

  • Forța de acțiune
    navală 
    : lucrează pe o navă cu care patrulează și, bineînțeles, luptă în caz de pericol.< /p>

  • Fuziliștii marini și comandourile : efectuează atacuri terestre de pe mare. Fie pentru a apăra o regiune, fie un sit.

Jandarmeria

Pentru jandarmeria națională, ei asigură în special siguranța civililor, operațiunile judiciare și administrative. Ca urmare, ei mențin ordinea, traficul rutier, efectuează anchete… Dar, în caz de război, se pot alătura armatei. Doar jandarmeria se află în subordinea Ministerului de Interne. Pentru ceilalți, Ministerul Apărării se ocupă.

Fila profesiei de militar

bannière pub

Militară, este o profesie deschisă tuturor, dar trebuie totuși să îndeplinești anumite condiții pentru a intra. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi.

Salariul unui soldat

După cum am menționat mai sus, există mai multe tipuri de soldați. Din această cauză, trebuie să facem o clasificare în funcție de grad, armată, misiuni îndeplinite și bonus. În acest caz, pentru u o persoană care tocmai s-a înrolat poate primi în jur de 1.500 de euro salariu brut și 1.200 de euro salariu net pe lună. Pentru ofițeri, salariile pot ajunge la 3.000 de euro. Pentru voluntarii înrolați, este vorba de aproximativ 1.200 de euro, iar pentru rezerviștii activi, de aproape 700 de euro. Dar, pe lângă salarii, aceștia sunt hrăniți și cazați.

Capacități și cerințe pentru a fi ofițer militar

militaire métier

Sursa: pexels-pixabay

Pentru a te înrola în armată,trebuie să fii foarte disciplinat, pentru că asta este cu adevărat baza. În plus, trebuie, de asemenea, să fii un jucător de echipă și să ai o etică a muncii foarte puternică și curaj. Pentru cerințe, este obligatoriu să ai o condiție fizică bună, precum și o sănătate mentală stabilă.

.

Apoi, trebuie să ai cel puțin 17 ani și jumătate pentru a te putea înrola în armată. Atenție însă, nu trebuie să ai peste 29 de ani, iar în cazul voluntarilor 26 de ani. În fine, naționalitatea franceză este obligatorie.

În ceea ce privește calificările, subofițerii sunt accesibili chiar și fără bacalaureat. Dar pentru a deveni subofițer, este necesară o diplomă de bacalaureat, iar pentru a fi ofițer, bac+2 este diploma minimă necesară. Pentru alte ocupații generale din cadrul armatei, este nevoie doar de o calificare corespunzătoare.

Curs de
formare
pentru a deveni soldat

Pentru a vă înrola în armată, va trebui să urmați un curs de formare. Dar, înainte de asta, fiecare candidat trebuie să treacă testul de selecție după ce îndeplinește condițiile așteptate citate mai sus. Pentru soldații subofițeri,se va ocupa CFIM sau Centre de la formation initiale militaire.
Pregătirea durează
între 4 și 12 săptămâni.

Pentru ofițeri și subofițeri, va trebui să treceți un examen de concurs, iar pregătirea are loc ani la academia militară Saint-Cyr Coëtquidan și durează
între
1 și 3 ani.

 Următorul text vă va vorbi despre Cum se desfășoară formarea militară inițială?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *