Medalia militară: tot ce trebuie să știi!

Medalia militară este una dintre cele mai importante decorații din armată. Este un simbol al patriotismului și al curajului. Acordarea medaliei este un act simbolic de acordare a egalității sub deviza ” Valeur et Discipline “. Aceste câteva rânduri vă vor ajuta să înțelegeți tot ceea ce este de știut despre Medalia militară.

De ce să primești o medalie militară ?

médaille militaire sur une veste

Medalia militară este cunoscută și sub numele de ” Legiunea de onoare a subofițerilor “. Aceasta reprezintă cea mai înaltă distincție militară pentru toți subofițerii și soldații. Ea se situează pe locul al treilea în rândul decorațiilor franceze în ordinea precedenței. Această distincție este plasată după Ordinul Legiunii de Onoare și Ordinul Eliberării.

 Este un simbol vizibil care atestă actele de curaj ale soldaților și subofițerilor. O recompensă pentru toți anii petrecuți în slujba drapelului sau pentru realizarea unor fapte extraordinare.

colecție insigne 
militare

Cine poate primi o medalie militară ?

două persoane cu medalii militare

Medalia de prezentare se acordă tuturor soldaților care au îndeplinit criteriile de acordare. Decorația se acordă în cadrul unor ceremonii militare sau în cadrul unei ceremonii fără luare de arme sau în mod privat. Se acordă în cadrul a două promoții anuale : cele ale militarilor activi și cele ale militarilor în rezervă și veteranilor.

Cum se poartă o medalie militară?

o medalie militară

Diferitele medalii militare trebuie purtate în conformitate cu ordinea de precedență descrisă în Bulletinul oficial al armatei, Édition Méthodique. Acestea trebuie să fie purtate pe suportul medaliei. Locurile lor se succed de la cea mai importantă, în stânga sus, până la cea mai puțin importantă, care trebuie să fie în dreapta jos.

Pentru armata franceză, medaliile se poartă pe partea stângă. Amplasarea lor urmează codul fiecărei uniforme a armatei.

Când se poartă medaliile militare ?

militaire a une cérémonie

Medaliile militare cu pandantiv se poartă cu ținuta de ceremonie. Medaliile de reducere trebuie purtate la ocazii de seară, atunci când soldatului i se cere să poarte rochie de seară cu un spencer. Baretele de decorare se poartă la ținuta militară care nu are însemne complete sau miniaturi.

Postul următor articol va fi despre alfabetul Morse militar.

Postul următor va fi despre alfabetul Morse militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *