De ce poartă soldații Shemagh?

Purtând-o în adâncul deșertului sau ca obiect de modă, shemagh este un model unic de eșarfă cu multiple utilizări. Acest accesoriu vestimentar este simbolul Orientului Mijlociu. Își va găsi loc și în dressingul dumneavoastră. Haideți să descoperim împreună utilitatea și istoria shemagh-ului, dar mai ales de ce poartă soldații shemaghs?

Shemagh originea utilizării sale

Chèche, 
Shemagh
et Keffieh

Shemaghul își are originea atât ca accesoriu vestimentar în Algeria, Egipt, Libia, Tunisia și Maroc. Este o marcă a identității culturale arabe. Acest simbol vestimentar al Orientul Mijlociu este o șarfă confecționată din bumbac.

Original, acesta are modele în carouri albe și roșii. Este ținută în loc de un cerc dublu de sârmă. Împreună cu o rochie albă lungă, această eșarfă era folosită pentru a menține corpul răcoros în soarele fierbinte și în climatul arid.

Astăzi, shemagh-ul are mai multe versiuni cu utilizări mult mai importante.

Shemagh, mult mai mult decât o simplă eșarfă

keffieh

Shemagh-ul, așa cum îl cunoaștem, este o copertă pentru cap folosită în Iordania. A fost adoptat de mult timp atât pentru caracterul său practic, cât și pentru aspectul său estetic. Înainte de a deveni un obiect de modă, această eșarfă este folosită și pentru a proteja capul de soare. Este un accesoriu de teren și foarte util în medii ostile.

Este folosită pentru a proteja purtătorul său de diverse pericole climatice, cum ar fi frigul, căldura și chiar vântul.
Această cască este un adevărat prieten atunci când vine vorba de combaterea scăderii temperaturii în timpul nopții. Vă puteți acoperi întreaga față, lăsând un mic spațiu în jurul ochilor pentru a putea vedea.

Un shemagh militar pentru toate terenurile

<Shemgah-ul este, de asemenea, foarte popular în rândul militarilor, la fel ca și keffieh-ul, touareg-ul sau chiștocul. Este un accesoriu esențial pentru intervențiile în medii deșertice sau în zonele de conflict arabe.

Trupele NATO și soldații americani de elită poartă shemagh-uri militare în timpul misiunilor lor. Acestea îi ajută să se protejeze de rafalele de vânt și de condițiile meteo extreme.

În cazul unei răniri, o eșarfă precum shemagh-ul poate fi folosită și ca un bandaj de prim ajutor.

>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *