Codul Morse militar, tot ce trebuie să știți despre codul Morse internațional

Codul Morse a marcat de mult timp istoria telecomunicațiilor în cadrul forțelor armate. În special, acesta a fost utilizat în timpul celor două războaie mondiale și este încă folosit în anumite domenii. De asemenea, se află la originea unora dintre cele mai cunoscute metode de comunicare din armată, cum ar fi alfabetul militar. Pentru a-l înțelege mai bine, să aruncăm împreună o privire asupra alfabetului Morse militar.

Ce este codul Morse?

cod morse

Aalfabetul militar Codul Morse este un cod de transmitere a textelor cu ajutorul unor impulsuri scurte și lungi. Principiul acestui alfabet este de a atribui fiecărei litere și fiecărui număr, precum și fiecărui semn de punctuație, o combinație unică de semnale.

Celebrele alfabetului vor avea un cod de maximum patru semnale. Numerele vor fi codificate cu ajutorul a cinci semnale. Secvențele lungi sunt utilizate pentru caracterele speciale sau pentru semnele de punctuație.

Semnalul scurt constă într-un ¼ de impuls electric sau unitate, în timp ce un semnal lung va avea trei unități cu o durată de trei ori mai mare decât cea a semnalului scurt.

Semnalul utilizat poate fi un semnal radio, un impuls electric sau un semnal mecanic. Codul va trebui să fie alcătuit din caractere frecvente cu puține semnale. De asemenea, este posibil să se codifice secvențe lungi, dar cu repetiții mai rare.

Abecedarul militar și codul Morse militar

Mașina de 
cod Morse

Înainte de evoluția radiotelefonie, codul Morse a fost cel mai utilizat de către militari. Cu toate acestea, odată cu noile tehnologii, utilizarea transmisiei radio a devenit mai populară. Crearea unui nou alfabet care să înlocuiască codul Morse militar a fost inevitabilă.

Această revoluție nu numai că a făcut comunicarea mai fluidă, dar a și standardizat codarea între diferite țări. Pentru NATO, de exemplu, dezvoltarea alfabetului militar i-a permis să faciliteze comunicarea între aceste diferite țări membre.

Se mai folosește codul Morse?

oameni care fac 
codul Morse
 

Deși există alfabete noi, cum ar fi alfabetul militar, care este mai popular și aplicat de multe sectoare, codul Morse militar este încă relevant.

Câteva forțe armate, cum ar fi cea americană, au unități speciale care folosesc codul Morse în operațiunile lor. Există, de asemenea, anumite versiuni ale alfabetului Morse, cum ar fi alfabetul Morse Scout, care sunt încă în uz. 

>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *