Care sunt cele 4 corpuri ale armatei franceze?

Potrivit unui studiu american, Franța este prima putere militară a Europei, după Rusia. Mai mult, armata franceză este cea care reprezintă puterea militară a Franței. Și se află sub comanda șefului Statului Major al armatei. Ea funcționează pe baza unor sisteme ierarhice și, de la anularea serviciului național în 1979, a devenit o armată profesionistă. Ca urmare, este alcătuită din mai multe tipuri diferite de personal militar, toate având același obiectiv: apărarea teritoriului național, a cetățenilor francezi și a intereselor internaționale.

>.

În plus, ea cuprinde mai multe forțe armate, care la rândul lor cuprind mai multe divizii. Iar fiecare forță armată are roluri distincte pentru a putea răspunde funcției principale a armatei franceze. Dar atunci care sunt cele patru corpuri ale armatei franceze ? Care sunt funcțiile lor ? Tocmai prin intermediul acestui articol vă vom permite să descoperiți tot ceea ce trebuie să știți. De asemenea, vă sugerăm să vizitați magazinul nostru online de surplusuri militare, dacă sunteți interesat de articole și echipamente militare.

Ce este armata franceză ?

Armata franceză

Sursa: pexels-pixabay

Armata franceză este alcătuită din patru forțe armate majore : armata, forțele aeriene și spațiale, marina națională, precum și jandarmeria națională. Care dintre ele are propriul comandament, personal, subdiviziune și misiune, dar au practic aceleași obiective, care sunt apărarea și protejarea teritoriului, a populației și a interesului național împotriva oricăror amenințări externe sau interne. Ca urmare, ele asigură securitatea națională și ordinea. Armata franceză are un total de 270.000 de militari și civili. Acesta este
al doilea cel mai mare număr de personal din Europa, după Rusia.

Armata

 colecții de articole militare

Dacă sunteți interesați de lumea militară, vă invităm să vizitați site-ul nostru de surplus militar

Armata este una dintre ramurile armatei franceze și se află sub jurisdicția guvernului. După cum sugerează și numele său, principalele sale misiuni sunt de a controla și de a proteja teritoriul național, mai exact, întreaga suprafață a țării, precum și populația națională. Mai mult,
soldații armatei trebuie să o protejeze și pe aceasta din urmă, chiar și atunci când se află în afara țării, la fel ca și membrii ambasadelor din alte țări.

Armata este, de asemenea, responsabilă de protejarea intereselor naționale în orice alt teritoriu prin intervenții externe. Dar este responsabilă și de stabilizarea conflictelor externe și a echilibrului de putere. În cele din
urmă, armata menține, de asemenea, alianțele și tratatele internaționale, respectându-le.

În 2021, efectivul armatei este de aproximativ 121.000 de militari activi și 37 768 de persoane. De asemenea, aceasta dispune de echipamente precum tancuri de luptă, vehicule blindate, elicoptere, vehicule, artilerie, antichar, avioane, rachete și drone.

Forța aeriană și spațială

armée de l'air

Sursa: pexels-pixabay

În ceea ce privește forțele aeriene și spațiale, principalele sale funcții sunt în domeniul informațiilor și al anticipării. Cu alte cuvinte, colectează informațiile necesare pentru a preveni și anticipa acțiunile și amenințările. Bineînțeles, protejează spațiul aerian și teritoriul național și ajută populația în caz de amenințări sau dezastre. În cele din urmă, poate participa și la descurajarea nucleară. De
asemenea, efectuează operațiuni în afara sau în interiorul teritoriului francez.

Este împărțită în trei eșaloane distincte  escadrila, escadronul și aripa. Efectivul său este de 40 900 de soldați în 2021 și totalizează 170 000 de ore de zbor. Echipamentul forțelor aeriene și spațiale include avioane de luptă, portavioane, artilerie, drone și multe altele.

Marea franceză

marine nationale

Sursa: pexels-hermaion

Marina franceză ocupă, cu siguranță, spații maritime. Ca atare, ea protejează mările care aparțin Franței, dar poate acționa, de asemenea, pe toate oceanele lumii. Iată o listă a acestor misiuni principale :

  • Să culeagă informații pentru a preveni și anticipa anumite situații ;
  • Să apere populația și coastele maritime.
    Să apere populația și coastele maritime ;

  • intervină în tot felul de situații și amenințări ;
  • Să asigure descurajarea nucleară : de fapt, navele pot transporta arme nucleare.

Această forță armată are aproximativ 42 000 de militari în 2021, dintre care 38 829 de militari și 2 800 de civili, adică aproximativ 15% din efectivul total al armatei. Echipamentul său include fregate, submarine, artilerie, portavioane și multe altele.

Jandarmeria națională

jandarmeria națională

Sursa: oscar-brouchot-unsplash

Jandarmeria se ocupă în principal de afacerile interne cu misiuni de poliție.
Ca urmare, este responsabilă pentru siguranța civililor în zonele rurale, urbane și suburbane. De asemenea, este responsabilă pentru menținerea ordinii publice pe străzi și în orice zonă. În plus, jandarmeria este responsabilă pentru efectuarea de anchete judiciare și chestiuni administrative prin aplicarea diferitelor legi și reglementări. Această forță armată se află sub autoritatea Ministerului de Interne, spre deosebire de celelalte, care se află sub autoritatea Ministerului Forțelor Armate. Are mai mult de 100 000 de angajați care includ militari și civili.

Textul următor vă va vorbi despre Top 5 cele mai bune curele tactice militare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *