Ce este chila militară?

” Prendre la quille ” este unul dintre termenii din argoul militar folosit pentru a se referi la un soldat care se retrage. În jurul acestei expresii gravitează încă multe ipoteze. Cu toate acestea, quillul militar are într-adevăr o utilizare simbolică în cadrul armatei. Haideți să aflăm imediat răspunsul la această întrebare : Ce este chila militară ?

De ce chila militară ?

ancien militaire

În mod tradițional, personalul militar primește o insignă militară la finalul carierei. Acest obiect este un simbol al eliberării sau al încheierii serviciului pentru soldatul în cauză. Este folosit în întreaga armată, precum și în forțele aeriene și în marină.

Ceia militară servește, de asemenea, ca distincție printre diverși camarazi și marchează anii de serviciu în slujba patriei. Este, de asemenea, un semn al amintirilor de profesie și al diferitelor legături create. Este un simbol al prieteniei și al prețuirii pentru liberal.

Cum se recunoaște chila militară ?

Ceapa militară cheia militară seamănă cu un băț desenat pe verticală. Ea poate fi personalizată în onoarea viitorului său proprietar. În cele mai multe cazuri, este inscripționată cu numele consăteanului, unitatea din care face parte și numărul său de serviciu.

Este decorată în culorile regimentului și poate servi ca relicvă a vieții militare a proprietarului în viața civilă.

Expresii în jurul chilei militare

Chila este un obiect simbolic pentru militari. Se presupune că poate proveni din analogia dintre ” chila ” și ” piciorul “. Astfel, începând cu secolul al XX-lea, au luat naștere numeroase expresii.

” Quillard ” este dat unui soldat care în curând își va încheia serviciul.

” A lua chila ” înseamnă că se retrage

” C’est la quille ” se
referă la încheierea serviciului militar

” Jouer aux quilles ” sau ” jouer des quilles ” este o expresie care înseamnă a fugi, a pleca în grabă.

” La quille ” a fost porecla dată navei folosite pentru a aduce înapoi militarii când se întorceau din misiunile lor de peste mări

” Avoir la keille ” însemna să fii liber.

Articolul următor va merge în sens complet opus cheii, deoarece vă vom explica cum poți deveni militar la vârsta de 16 ani

>.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *