Ce este alfabetul aeronautic?

Abecedarul aeronautic este unul dintre alfabetele speciale folosite în anumite sectoare, la fel ca și alfabetul militar.

Este folosit pentru a rezolva diverse probleme de pronunție și, de asemenea, pentru a ajuta la standardizarea comunicării între piloți și centrele de control al traficului aerian. Pentru a-l diferenția de alte tipuri de alfabet, cel mai bine este să aprofundăm subiectul pentru a afla ce este alfabetul aeronautic.
&nbsp

Cine folosește acest tip de alfabet ?

Cine folosește acest tip de 
alfabet
?

Abecedarul aeronautic este folosit în principal în aviație, dar poate fi folosit și de oricine care folosește mesaje radio. Se regăsește, de asemenea, în serviciile de urgență, cum ar fi poliția, pompierii, protecția, etc.

De ce să folosim alfabetul aeronautic ?

Abecedarul aeronautic este standardizat de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor sau UIT. Acesta este utilizat în aeronautică și în alte sectoare, cum ar fi domeniul maritim. El evită pronunțarea greșită a literelor prin atribuirea unor cuvinte distincte. Abecedarul aeronautic este utilizat la nivel internațional și este înțeles de toată lumea. Va fi mai ușor pentru un pilot german, de exemplu, să comunice cu un controlor chinez.

Se folosește pentru a da coduri și, de asemenea, pentru a scrie un cuvânt neînțeles. De asemenea, este folosit pentru a da coordonate sau numele unui punct, precum și pentru a transmite o înregistrare. Este important ca comunicarea de la sol cu cea a pilotului să se desfășoare fără probleme pentru siguranța pasagerilor și a operațiunilor de zbor.

Cum funcționează alfabetul aeronautic ?

Acest cod aeronautic funcționează prin utilizarea unui cuvânt cu aceeași inițială pentru a descrie fiecare literă a alfabetului. Exemplele includ Bravo pentru B, Mike pentru M sau Charlie pentru C. Există, de asemenea, o corespondență cu alfabetul militar sau alfabetul NATO.

Pot exista, de asemenea, unele variații pe anumite aeroporturi. Acesta este cazul, de exemplu, pe unele aeroporturi din SUA, unde se folosește ” data ” în loc de ” delta ” pentru a spune D.

Numerele vor fi folosite ca cele din viața de zi cu zi, cu excepția numărului 1, care va fi descris ca ” unitate “. De exemplu, am putea scrie N11 ” November unité unité ” și N 16 ” November Unité Six “.

Iată alfabetul aeronautic :

.

.

.

.

.

Alfabet Cod internațional Alfabet Alfabeta Alfabeta Cod internațional
A Alpha N Noiembrie Noiembrie
B Bravo O Oscar
C Charlie P Papa
D Delta Q Quebec
E Echo R Romeo
F Fox-trot S Sierra
G Golf T Tango
H Hotel U Uniformă
I India V Victor
J Juliett W Whiskey
K Kilo X X-ray
L Lima Lima Y Yankee
M Mike Z Zulu

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *