Alfabetul fonetic NATO: tot ce trebuie să știți

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord sau NATO (sau NOTA în limba engleză) este o organizație cu peste 33 de țări membre. Prin urmare, a trebuit să se creeze un alfabet comun pentru a îmbunătăți comunicarea în cadrul acestei organizații. Acesta este motivul pentru care a fost creat alfabetul fonetic NATO. Acesta permite transmiterea fără probleme a mesajelor în diferite sectoare, cum ar fi pentru utilizarea alfabetului militar.

De ce alfabetul fonetic NATO ?

Alfabetul fonetic NATO este utilizat pentru a standardiza comunicarea între diferitele țări membre. Acesta este acceptat la nivel internațional de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT). Același lucru este valabil și pentru Organizația Aviației Civile Internaționale sau OACI.

Ea previne erorile de transmisie radio prin acrofonizarea celor 26 de litere ale alfabetului. Se utilizează pentru a se asigura că mesajul a fost transmis corect între cei doi interlocutori, ocolind problemele de zgomot și de frecvență.

Cum se utilizează alfabetul fonetic NATO ?

Alfabetul fonetic NATO este destul de ușor de utilizat, odată ce a fost memorat. Puteți crea coduri cu câteva litere, cum ar fi ” Bravo Zulu ” pentru a spune felicitări. De asemenea, este posibil să îl folosiți cu numere, ca în cazul ” DG4789 ” sau ” Delta Golf 4789 “.

De asemenea, se pot scrie cuvinte precum ” Alpha November November Uniform Lima Echo Romeo ” pentru a spune CANCELARE, de exemplu. Este recunoscut și ca alfabet ortografic.

Tot ce trebuie să faceți este să recunoașteți codurile și zona de utilizare pentru a codifica mesajul conform regulii alfabetului și să-l decodificați prin inversarea principiului. Calitatea transmiterii codului va depinde de înțelegerea și de tipul de comunicare dintre cei doi interlocutori.

Care este istoria și variantele alfabetului NATO ?

Abecedarul fonetic NATO, așa cum îl cunoaștem astăzi, a luat naștere în anii 1957. Era un nou concept de codificare alfabetică pentru radiotelefonie. De asemenea, a fost folosit ca alfabet militar pentru a facilita comunicarea în timpul operațiunilor militare. Cu toate acestea, odată cu evoluția tehnologiei și a utilizării sale, există variante proprii, cum ar fi RAF sau Alber Baker, utilizate în unele țări.

.

lima

.

uniformx-ray

.

.

code
A alpha
B bravo
C charlie
D delta
E echo
F foxtrot
G golf
H H hotel
I india
J juliett
K kilo
L lima
M mike
N november
O oscar
P papa
Q quebec
R romeo
S sierra
T tango
U uniform
V victor
W whiskey
X x-ray
Y yankee
Z zulu
0 zero
1 unu
2 doi
3 trei
(‘
tree’)
4 patru (‘fower’)
5 cinci (‘fife’)
6 6
7 7 7
8 opt
9 nouă (“niner”)
, decimal
100 sută
1000 mii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *